«Մեր քաղաքացիներն արժանի են օգտագործելու անվտանգ, հատկապես՝ բարձր ռիսկային կենդանական ծագման անվտանգ սննդամթերք: Եվ մենք չենք խնայելու դրան ուղղված մեր ջանքերը՝ օրենսդրությամբ մեզ վերապահված գործառույթների շրջանակում»:Այս մասին այսօր կայացած «Սպանդանոցային մորթի կարեւորությունը եւ անցման ուղիները Հայաստանում» խորհրդաժողովի ժամանակ ասել է Սննդամթերքի անվտանգության տեսչական մարմնի (ՍԱՏՄ) ղեկավար Գեորգի Ավետիսյանը:ՍԱՏՄ-ի մամուլի ծառայության փոխանցմամբ՝ «Ռազմավարական զարգացման գործակալություն» ՀԿ-ի կազմակերպած սեմինարների ընթացքում Տեսչական մարմնի աշխատակիցներին ու սպանդանոցների ներկայացուցիչներին է փոխանցվել սպանդանոցների գործունեության ու վերահսկողության միջազգային փորձը: Խորհրդաժողովից հետո դասընթացների մասնակիցներին տրվել են հավաստագրեր:2020թ. հունվարի 15-ից Հայաստանի ողջ տարածքում տեղական մսի սպանդանոցային ծագման պահանջը պարտադիր կլինի սննդի շղթայի բոլոր օպերատորների՝ իրացման ցանցերի, հանրային սննդի օբեկտների, մսամթերքի արտադրամասերի, ինչպես նաեւ արտահանման համար: Tweet Դիտում՝ 2650