Պարենային արժեշղթաները կարեւոր դեր ունեն Հայաստանում աղքատության եւ թերսնման մակարդակի նվազեցման, եւ միեւնույն ժամանակ երկրում պարենային ապահովության բարձրացման համար։ Նպատակ ունենալով մեծացնել պարենային ազգային ապահովությունը եւ դրանով իսկ նպաստել երկրի տնտեսական աճին՝ 2019 թվականից սկսած՝ ՄԱԿ-ի Պարենի Համաշխարհային Ծրագիրը (ՊՀԾ) ներդրումներ է կատարել Հայաստանի պարենային արժեշղթաներում։ Պարենամթերքի որակի եւ անվտանգության ապահովման նպատակով «Երեմյան Փրոջեքթս» ընկերությունը եւս նույն թվականից մեկնարկել եւ իրագործում է «Սերմից` սեղան» մոտեցման վրա հիմնված բիզնես-զարգացման նոր ռազմավարություն, ինչը հատկապես կարեւորվում է ՊՀԾ-ի առաքելության համատեքստում։Կարեւորելով մասնավոր հատվածի կազմակերպությունների ակտիվ ներգրավվածությունը պարենային արժեշղթաներ ստեղծելու գործում՝ ՊՀԾ-ի հայաստանյան գրասենյակի տնօրեն եւ ներկայացուցիչ Ելենա Միլոշեւիչն այցելել է «Երեմյան Փրոջեքսթ»-ի՝ Վայոց Ձորում գործող տոհմային տավարաբուծական ֆերմա։ Այցի ընթացքում Ելենա Միլոշեւիչը շրջել է ֆերմայով եւ ծանոթացել ինչպես արտադրության գործընթացին, այնպես էլ սպասվող ծրագրերին։ Բացի այդ, ՊՀԾ-ի հայաստանյան գրասենյակի ղեկավարը եւ «Երեմյան Փրոջեքսթ» ընկերության գլխավոր տնօրեն Դավիթ Երեմյանը քննարկել են միմյանց հետ հետագա համագործակցության հնարավորություններն ու հեռանկարները։ «Սերմից՝ սեղան»-ը պարենային անվտանգության ապահովման տեսանկյունից կարեւորագույն մոտեցում է, որով աշխարհում առաջնորդվում են պարենի եւ գյուղատնտեսության ոլորտների մի շարք կազմակերպություններ։ Այն հնարավորություն է տալիս կազմակերպություններին վերահսկել սննդի արտադրության ամբողջ շղթան՝ սերմի ցանումից մինչեւ պատրաստի արտադրանքի սեղան հասնելը, եւ ստեղծել որակյալ պարենամթերք։«Սերմից՝ սեղան»-ը ՄԱԿ-ի Պարենի Համաշխարհային Ծրագրի պարենային ազգային ապահովության խթանման ռազմավարության կարեւորագույն բաղադրիչներից է, քանի որ միտված խթանել պարենային ապահովությունը՝ կառուցելով տեղական արտադրության վրա հիմնված սննդի արժեշղթաներ։ Tweet Դիտում՝ 33526