ՀՀ Պետական եկամուտների կոմիտեի (ՊԵԿ) ներկայացուցիչները հանրային սննդի ոլորտում գործունեություն իրականացնող եւ ոչ պարենային ապրանքների արտադրությամբ զբաղվող տնտեսվարողներին են ներկայացրել իրենց գործունեության ոլորտների հիմնական ռիսկերը: Կոմիտեի փոխանցմամբ՝ դրանք վերաբերում են հարկային պլանավորման չարաշահման դեպքերին, գործունեության տարածքների վարձակալության թերհայտարարագրմանը, իրացման շրջանառության թերհայտարարագրմանը, մասնավորապես, առանց հաշվարկային փաստաթղթերի ապրանքների մատակարարմանը։ ՊԵԿ հարկ վճարողների ընթացիկ հսկողության հարկային տեսչություն-վարչության պետ Արթուր Հարությունյանը, արձագանքելով տնտեսավարողների այն մտահոգությանը, որ COVID-19-ի պայմաններում աշխատում են վնասով, նշել է, որ հարկման հատուկ համակարգով աշխատելը նրանց ընտրությունն է։ Առանձնացվելով աշխատավարձերի թերհայտարարագրման խնդիրը՝ Արթուր Հարությունյանը կոչ է արել հարկ վճարողներին աշխատավարձերը բերել իրական հարկման դաշտ, աշխատանքի վրա ծախսվող միջոցներն ամբողջությամբ հայտարարագրել։ՊԵԿ հետաքննության եւ օպերատիվ հետախուզության վարչության պետ Վահան Չարխիֆալակյանն էլ անդրադառնալով հատկապես անապրանք գործարքներին՝ նշել է, որ տնտեսավարողները պետք է զերծ մնան նման անթույլատրելի գործողություններից, քանի որ այս դեպքում հաճախ պետությունը կրկնակի վնաս է կրում։ Tweet Դիտում՝ 2420