Այսօրվանից Տերյան, 91 հասցեում գործում է խոհարարական արվեստի եւ հյուրընկալության «Երեմյան ակադեմիան»։ «Սա բացառիկ կառույց է եւ դժվար է առաջինը լինել։ Հայկական շուկային ակադեմիան տրամադրելու է բարձրորակ խոհարարներ ու նաեւ նպաստելու է մրցակցության աճին, դառնալու է նախադեպ ու օրինակ՝ պետական ուսումնարանների ու քոլեջների համար»,- ասել է «Երեմյան Փրոջեքթս» ընկերության գլխավոր տնօրեն Դավիթ Երեմյանը: Խոհարարական արվեստի եւ հյուրընկալության ակադեմիայի շրջանավարտները ստանալու են «City of Oxford College»-ի խոհարարական արվեստի դիպլոմ, Երեմյան Ակադեմիայի եւ City of Oxford College-ի խոհարարության, հյուրընկալության եւ մենեջմենթ ծրագրերի միասնական ավարտական վկայականներ։ «City of Oxford College»-ի ներկայացուցիչ Ֆրանցիս Լոուսոնը ասում է, որ տպավորված է հայկական խոհանոցի որակով։«Հայկական ճաշատեսակներն ու հայկական խոհարարական արվեստը պետք է ավելի ճանաչված դառնան։ Այն, ինչն այստեղ ամենաշատն եմ հավանել՝ հացն է։ Աշխարհում այն լավագույններից մեկն է։ Ինձ շատ է դուր եկել նաեւ այն ամենը, ինչ դուք մատուցում եք նախաճաշին՝ թթվասեր, կաթնաշոռ, ձու, մեղր։ Սա սնվելու շատ առողջ եւ լավ տարբերակ է։ Բայց ամենաշատը ինձ դուր է գալիս ձեր ռեստորանային մթնոլորտը։ Այստեղ մարդիկ ռեստորան են գալիս, որովհետեւ ուզում են շփվել ընտանիքի եւ ընկերների հետ եւ լավ տրամադրություն ունենալ։ Սա քիչ հանդիպող տեսարան է ժամանակակից աշխարհում»,- ասել է Ֆրանցիս Լոուսոնը։ Tweet Դիտում՝ 3960